Kiképzők

Mindig is szerettem az állatokat és már egészen kis korom óta vágytam egy kutyára. Ennek ellenére már 15 éves voltam, amikor teljesült a kívánságom és kaptam egy Labrador keveréket, Bizmutot. Rögtön rájöttem, hogy vele sokat kell foglalkozni, nevelni kell, ahhoz hogy kezelhető legyen. Szerencsémre elsőre kifogtunk egy klikkeres kutyaiskolát, ahol rengeteg újat tanultam kutya-gazdi kapcsolatról, ösztönről, pozitív megerősítésről. Sokat fejlődtünk mind a ketten és én egyre jobban élveztem a vele való foglalkozást.

A tanfolyamok elvégzése után bekerültem a bemutatócsoportba, akikkel időnként rendezvényeken, óvodákban, iskolákban léptünk fel, azzal a céllal, hogy megmutassuk, mi mindent lehet elérni egy kutyával, ha megfelelően foglalkozunk vele. Ezért kezdtem el Bizmutnak trükköket tanítani. Ma már az a fő oka, hogy látom rajta, ő is élvezi a közös munkát, gyakorlást. Számomra ő a bizonyíték arra, hogy bármit meg lehet tanítani egy kutyának megfelelő motivációval és kitartással. 

Nagy Tímea

 

Kiképzői vizsgámat 2008-ban tettem le a Népszigeti Kutyaiskolában, aztán a gyakorlati tudás alapjait már 2009-ben, Csepelen sajátítottam el. Gyerekkori rajongásom a kutyák iránt az eltelt évek alatt egy sokkal összetettebb, tiszteleten és kölcsönös kommunikáción alapuló nézetté alakult, amit igyekszem minél több gazdinak is átadni.  

 

 

Keress bennünket a Facebookon!