Alapfok

Alapfokú engedelmes tanfolyam:

Kedves Gazdik! 

Egy alapfokú tanfolyam célja nem az abszolút harmónia megteremtése Gazdi és Kutya között megszerzése, még csak nem is az, hogy a legsúlyosabb viselkedési problémákat is megoldja. Egy ilyen szintű képzésre általában egy teljesen felborult, eltorzult falkarangsorral érkeznek a kutya-gazda párosok. Az esetek legjelentősebb részében a gazda valahol a „falka” alján kullog, jócskán a kutyája után.

Az alapfokú tanfolyam olyan szemléletváltást, tudást és eszközöket ad a Gazdik kezébe, melyekkel már el lehet kezdeni ezt a felborult kapcsolatot a helyes irányba terelni. Egyszer egy kiképző ezt úgy fogalmazta meg, hogy egy alapfok végére már körül-belül egy szintre kerülünk, „barátok vagyunk” a kutyánkkal, tehát ha kérünk valamit, esélyes, hogy sokszor meg is csinálja, de ez még egyáltalán nem az a fajta kapcsolat, mikor feltétel nélkül szót fogad, azért, mert a Gazdi azt mondta. Léteznek természetesen „könnyebb” és „nehezebb” kutyák. A feltétel nélküli engedelmességre a legtöbb esetben a középfokú tanfolyam végére jutunk el.

 Amire nálunk a hét hétvége alatt számíthattok, az a következő: a kutyátok egy teljesen más oldalának megismerése, szó szerint „kutyába” vétele, ezáltal képesek lesztek vele tisztábban kommunikálni, jobban érteni őt. Erősödik majd a kettőtök közti kötődés, jobban fog figyelni rátok, többször fog hívásra odajönni. Megismeritek a klikkert, ami egy nagyon egyszerű és nagyszerű módja a tanításnak (is). Emellett lesznek persze engedelmességi feladatok is, úgy mint ül, fekszik, láb mellett jön, helyben marad, megtagadja a talált és kínált élelmet is, nem húzza a pórázt, megáll a járdaszegélynél stb.A kutyusok pedig egymás társaságában, szabadon rohangálva töltik az időt és remélhetőleg jól elfáradnak majd egy-egy foglalkozás végére.

Az alapfok elején ritkán történik az, hogy bőséges, pontos előzetes tudás birtokában érkeznek hozzánk a gazdik, leszámítva, ha oviba, vagy futtatóra már elhozták a kutyusukat. Így teljesen természetes, hogy vannak kérdések. Ezeket soha senki ne tartsa magában, hisz azért vagyunk itt mi, kiképzők, hogy tanítsunk: elmondjunk olyan dolgokat, ami esetleg nem érthető, vagy világos elsőre, akár többször is, akár órán kívül is.  A hozzánk járó Gazdiknak szóló  tansegédlet is abból a célból született, hogy összefoglalja azokat az alapvető ismereteket, melyek nagyrésze elhangzott az órákon, vagy ezek kiegészítése. Mivel rengeteg a tananyag, és sok újdonságot kell megjegyezni, célszerű, ha van egy „puska”, amit mindig el lehet olvasni, de ezen kívül persze nem győzzük hangsúlyozni, hogy mi is itt vagyunk, tessék tőlünk kérdezni!

 

Az engedelmességi feladatok:

 • a kutya figyelmének gazdára irányítása
 • behívás
 • szemkontaktus
 • ültetés
 • fektetés
 • lábnál követés pórázon
 • helyben maradás(rövid-és hosszabb ideig)
 • talált és kínált élelem megtagadása
 • alapfokú engedelmesség
 • városi léthez szoktatás
 • folyamatos kötődéserősítés

Az oktatás kis létszámú csoportokban zajlik, amikor csak lehet, póráz nélkül zajlanak az órák. A tanfolyam végén vizsgát tartunk.

hétvégi foglalkozásokat szombaton és vasárnap tartjuk. A tanfolyam részvételi díja most csak 38 ezer Ft, amely két részletben fizetendő: a díj első fele(20 ezer Ft) a tanfolyam indulásakor, a második fele(18 ezer Ft) a tanfolyam 3. hete után, amennyiben a gazda elégedett szolgáltatásunkkal.

hétköznapi foglalkozásokat szerdán és pénteken tartjuk, 18:00- 19:00 óra között. A tanfolyam részvételi díja most csak 41 ezer Ft, amely két részletben fizetendő: a díj első fele(21 ezer Ft) a tanfolyam indulásakor, a második fele a tanfolyam 3. hete után(20 ezer Ft), amennyiben a gazda elégedett szolgáltatásunkkal.

További információ, elérhetőség:

Tinich Ilona 06-20-288-56-68

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.