Törpetanfolyam

A törpetanfolyam azért jött létre, mert felismertük, hogy a kistestű kutyáknak és gazdáiknak sokszor speciális problémákkal kell szembenézniük. Ezeknél a fajtáknál gyakrabban esünk abba a hibába, hogy a túlzott babusgatással teljesen eltorzítjuk a viselkedésüket, és olyan problémák alakulnak ki, mint a félelem, agresszió, jelölgetés a lakáson belül is akár és még sorolhatnánk. A tanfolyam célja, hogy jutalmazáson alapuló eszközökkel visszatereljük a helyes mederbe a viselkedést, illetve megtanítsuk a gazdiknak a megfelelő módszereket és szemléletet a kutyájuk nevelésében. Félreértés ne essék, a tanfolyam vezetője is kiskutyás gazdi, aki nem híve a „katonaságnak”, tehát a szeretgetés megmarad, de a helyén kezelve. Célunk továbbá, hogy az egy hónap elteltével a gazdik magabiztosabban sétáljanak a kutyával, felismerjék a saját, és a többi kutyus jelzéseit is, az alap vezényszavakat teljesítsék a kutyák, hívásra jöjjenek, be lehessen ülni velük akár egy kávéra bármelyik kutyabarát helyen, és a tanfolyam résztvevői választ kapjanak a kérdéseikre, ami a kutyák viselkedésével kapcsolatban eddig foglalkoztatta őket.

Kinek ajánljuk a törpetanfolyamot?

-Akinek kistestű kutyája van és szeretne hasonló méretű kutyusokkal tanulni

-Aki szeretné jobban megérteni a saját, és mások kutyáinak kommunikációját

-Aki úgy gondolja, hogy attól, hogy egy kutyus nem nő nagyra, még ugyanolyan szüksége van az alapengedelmességre

-Aki nem csak a kutyaiskola „steril” falai között, hanem az utcán és különböző élethelyzetekben is magabiztosan szeretné kezelni a kutyáját

-Aki a mindennapi életben hasznosítható tudást szeretne kapni

- Aki vállalni tudja, hogy egymást követő 4 szombaton és vasárnap eljön hozzánk, de a hét minden napján foglalkozik a kutyusával

-Aki rá tud szánni egy hónapot az életéből, hogy megismerje és elsajátítsa a „falkavezérség” megszerzésének alapjait

 

Amit kínálunk:

-Egy hónapos, intenzív képzés

-A gyakorlati órákat hétvégente tartjuk, szombaton és vasárnap 1-1 órában

- Elméleti feladatok hét közben (e-mailen, vagy egyéb módon, online kapcsolatot tartva)

-Szinte napi kapcsolattartás a gazdikkal (nem kell megvárni a következő találkozást a kérdésekkel)

- A vizsga előtt plusz órák megbeszélés szerint

- A kutyus és gazdi egyéni problémáira, kérdéseire is választ adunk

-Jó hangulatú foglakozások, hasznosítható tudás

 

Bővebb információ és jelentkezés a tanfolyam vezetőjénél, vagy iskolánk Facebook oldalán privát üzenetben!

 

Buresch Anett: 30/403-5762  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Vélemények gazdiktól:

Karcsi és Fickó:

"A Jókutya Iskola törpetanfolyamán Fickó nevű tacskónkkal vettem részt. Szívesen jártunk a képzésre, Fickó nagyon sokat fejlődött. Nemcsak a kutya tanult, hanem én is. Rengeteg hasznos dolgot tanultunk (pl kapu és padka szabály, a kutya tiltása), amit azóta is használunk a mindennapokban. Fontos, hogy a fegyelem és a szeretet egyensúlyát tanítják. A kutya sokkal magabiztosabb és kiszámíthatóbb lett, amióta úgy kezelem, ahogy a Jókutya Iskolában mutatták."

Andrea és Marcus:

"A törpetanfolyamon Marci nevű kutyusom és én voltam a diák.Mind a ketten sokat tanultunk! Ami nekem nagyon tetszett, hogy valóban ahogy ígérte is Anett a leírásban, az élet hétköznapi dolgai voltak a középpontban.

Az is nagyon tetszett, hogy a tanfolyam ideje alatt, kaptunk olvasni valót, valamint videót, amihez kérdéseket is tett fel, amiket nekünk a tanultak alapján meg kellett válaszolni. Ez azért volt nagyon jó, mert természetesen az iskola keretei között minden élethelyzettel nem tudtunk találkozni. Mégis láttuk, egy - egy helyzetben egy kutyus hogyan reagál. Illetve a gazdi, aki jól, vagy rosszul kezelte  a helyzetet. Ezt mi kielemeztük.Megtanultam, ami talán a legfontosabb, hogyan lehetek én a vezér, nem Marci! Ettől ő nyugodtabb, magabiztosabb lett, ahogy én is! 🙂Természetesen még gyakorolnunk kell, de már van egy út, amit követni tudok."

Zsuzsa és Pamacs:  

"Problémás kutya nincs, csak problémás gazdi." és Idősebb kutya is nevelhető, nem csak a kölyök." Ki gondolta volna? Én nem. És biztos sokan mások sem. De szerencsés vagyok, mert a megfelelő helyre kerültem és megtanították nekem. Nem csak ezeket, de sok más hasznos dolgot is, amit minden gazdinak tudnia kellene. Az itt kapott tudás birtokában mondhatom, hogy nagyon sok mindent másképp csinálnék a kutyával, ha elölről kezdhetnénk. A tanfolyam azonban segített korrigálni az  elhibázott lépéseket, mégpedig kutyára szabottan. Jó hangulatú, de kőkemény munka volt.  Köszönet az összes oktatónak és segítőnek, különösen Anettnek, aki fáradhatatlanul olvasta esténként a beszámolókat és látott el bennünket újabb és újabb hasznos tanáccsal.

 

Keress bennünket a Facebookon!