Kezdetek

Ezen foglalkozásunkat a Leendő Gazdiknak és a Babakutyás(7-8 hetes kortól 3 hónapos korig) Kutyatulajdonosoknak találtuk ki. Ez a foglalkozásunk kutya nélküli. A célunk az, hogy segítsünk a kutyaválasztás előtt és addig, amíg a kezdeti oltások beadása után már kutyák közé vihető lesz az eb.

Segítő beszélgetések során igyekszünk a Leendő Gazdikat rávezetni arra, mire is van szüksége élete során egy kutyusnak, mivel kell feltétlenül rendelkezzünk, ha a családot kutyussal szeretnénk bővíteni. Hangsúlyozzuk, hogy nem a Gazdi helyett szeretnénk dönteni fajta, nagyság, nem kérdésében, hanem felvértezni Őt mindazzal a tudással, ami segíthet neki felelősen választani. Szót ejtünk ezeken a foglalkozásokon a menhelyi/tenyésztői kérdéskörről, a helyes táplálásról, a kutyasportokról, a kutyák igényeiről és minden olyan kérdésről, ami segíthet egy tisztább képet adni a kutyás világról.

Ha már bekerült a kutyus a családi falkába, nem hagyjuk magára a Gazdikat. Mindaddig, amíg közösségbe nem kerülhet a kutyus, igyekszünk a kezdeti lépéseknél is segíteni, tanácsokat adni az otthoni szocializáció kérdéskörében. Fontos tudnunk, hogy a szocializációra legszenzitívebb időszak 3 hetes kortól 3 hónapos korig tart. Természetesen utána is nagyon fontos, hogy a kutya megismerje a körülötte lévő világot, megtanuljon a Föld minden élőlényével kommunikálni, és jól reagáljon az őt körülvevő világ tárgyaira, jelenségeire. Amint a megfelelő oltásokkal rendelkezik kutyusunk, nagy szeretettel várjuk már Őt is az Oviban!

Részletekről érdeklődjön az iskola emailcímén vagy facebook oldalán.