Szocializáció

Kedves Gazda, Tisztelt Kutyatulajdonos!

 

Mai világunkban nem csak mi emberek vagyunk néha elveszve, hanem kutyáink is. Ha mi úgy érezzük, hogy nem értjük a világot, akkor nem szabad csodálkoznunk, ha a kutyánk számára is nehézséget okoz eligazodni. A szocializációs foglalkozásunk célja az, hogy a kutya megtalálja a helyét mellettünk, harmóniában tudjunk együtt élni vele. Küldetésünknek érezzük, hogy segítsünk mindazon gazdák számára, akik úgy érzik olyan problémával szembesültek a mindennapi élet során, amit megnehezíti a kapcsolatot ember és kutya, kutya és kutya illetve a kutya és a környezete között...

 

Forduljon hozzánk bizalommal, ha úgy érzi segítségre van szüksége a következő problémák megoldásához:

 • félős, ijedős kutyája van, aki képes kiszaladni a világból ijedtségében,
 • minden kutya őt terrorizálja,
 • félős kutyája van, aki inkább támadással reagálja le a váratlan helyzeteket,
 • támadólag lép fel az ismeretlen ebekkel és emberekkel,
 • ő a kiskirály az utcán, mindenkit terrorizál,
 • otthoni problémák esetén, amik a nyugodt együttélést akadályozzák,
 • illetve bármilyen olyan probléma esetén, amire megoldást vár.

Jusson eszébe akkor is foglalkozásunk, ha

 • úgy érzi, a kutyája viselkedése kezd rossz irányba fordulni és szeretné megelőzni a bajt,
 • örökbefogadás esetén is, mert sok eb sajnos, nehezebb hátterű, amik kisebb-nagyobb problémákat rejthetnek,
 • olyan nagyobb léptékű változás következik be a kutya életében, mint akár egy költözés egy új helyre.

Az első lépés a gazdák számára, hogy felismerjük, megoldásra váró problémánk van. Ekkortól már készen állunk arra, hogy ezt meg is oldjuk. Közösen a gazdával. Ez az egyetlen olyan pont, ami elengedhetetlen része a szocializációnak. A gazdától csak annyit várunk el, hogy a cél felé való úton aktívan közreműködjön a kiképzőinkkel a foglalkozások alatt. Ha ez megvan, akkor már közel a siker.

 

Ha úgy érzi, hogy a segítségünkre van szüksége, akkor a lentebbi elérhetőségeken át kérjük vegye fel kiképzőinkkel a kapcsolatot. Kérjük gondolja végig és röviden gyűjtse össze a kutyát érintő probléma jellemzőit. Egyeztetésre lehetőség van a lenti telefonszámon és időpontokban illetve írásban megadott email címen át, személyesen az iskolánkon nyitvatartási idő alatt vagy az iskolánk Facebook oldalán.

 A szocializáció menete:

Foglalkozásaink az iskola területén, kontrollált körülmények között zajlanak. Az első alkalommal a cél a probléma feltárása és a szocializációs terv összeállítása közösen a gazdával. A további foglalkozások során a cél a kiváltó okok megszüntetése, nem csak a tüneti kezelés. Így elérhető az, hogy a nyugodt együttélés a kutyával nem csak egy álom, hanem a mindennapok része legyen. Ugyanakkor a sikeres szocializáció elengedhetetlen része a gazda felől, hogy a kapott javaslatokat kövesse, a "házi feladatokat" megcsinálja és a foglalkozásokon kívül is aktívan foglalkozzon a kutyával! 
Kérjük, ne felejtse el, hogy a szocializáció nem csodaszer, kivételes esetektől eltekintve nem lehet egy kutyát egy-két alkalom során „megjavítani”…

Időpontok: egyéni egyeztetés alapján, Szo/V 07:00-09:00

 

Mennyi ideig tart a foglalkozás?

Egy foglalkozás hossza mindig az adott kutyától függ. Az óra hossza szabadon változik 5-30 perc között. Itt az a cél, hogy az eb hozzáállásától, befogadóképességétől, az adott helyzettől, a gazda együttműködésétől függően, de mindig egy pozitív mozzanattal fejezzük be az adott foglalkozást. A foglalkozások száma ugyancsak nehezen határozható meg előre, de általában 2-20 alkalom közötti, de ez is kutyánként változik. Nagyban függ a kutya és a gazda közötti együttműködéstől. Hiszen mindig a gazda az, aki a legtöbbet tudja tenni kutyájáért.
Fontos kiemelni, hogy a foglalkozás akkor ér véget, ha már nem csak a tünetek szűntek meg, hanem a kiváltó okok is.

Mit kell hozni?

 • a kutyát
 • bőr-, vagy szövet nyakörvet, vagy hámot
 • bőr vagy szövet pórázt
 • klikkert –ha van
 • jutalomfalatot (apróra vágott virsli, párizsi, máj, sajt, stb. bármi, ami nem száraz vagy boltban készen kapható jutalomfalat)
 • agresszív kutyák esetén bőr vagy textil szájkosarat –melyet olyan hamar leveszünk a kutyáról, amilyen hamar csak lehetséges –adott, kontrollált körülmények között
 • első alkalommal oltási könyvet.

 

Hogyan tovább a foglalkozások után?


A szocializáción való részvétel nem jár semmilyen kötelezettséggel, a további képzésekre való jelentkezések tekintetében az iskola felé. Természetesen amennyiben megtetszett iskolánk hangulata, az általunk képviselt módszer és elvek, mindenkit szeretettel várunk tanfolyamainkon, foglalkozásainkon.

 

Jelentkezés:

Az oldalon keresztül: itt

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: oldalunkon